Siersbøl Wedding

Siersbøl Wedding

Jeres vielsesringe er nogle af de vigtigste smykker i jeres liv. De skal være en del af jer resten af livet og skal derfor kunne fungere i hverdagen. At vælge vielsesringe, er en meget betydningsfuld beslutning. Ringene er symbolet på jeres kærlighed til hinanden og skal være en evig påmindelse om, hvorfor I valgte at dele livet med hinanden. 

HUSK at ringene er den fysiske ting, der lever videre efter jeres bryllup – sammen med minder og billeder. Så gør jer selv den tjeneste at prioritere jeres vielsesringe. 

 

Design jeres vielsesring her

 

Søg inspiration i god tid 

Når I skal vælge vielsesringe, er det godt at begynde tidligt i processen, så I har god tid til at overveje, hvordan netop jeres vielsesringe skal være.  

Det første, I med fordel kan gøre, er at søge inspiration for at finde ud af, hvilke præferencer og ønsker I har. Det kan også give anledning til en snak om, hvorvidt ringene skal være ens eller forskellige - farve, bredde og/eller profil. Måske deler i samme vision, eller måske skal I gå efter mere individuelle ringe. I kan hente masser af inspiration i guldsmedeforretninger, blade og magasiner samt på de sociale medier. 

Det vigtigste er, at ringen ser harmonisk ud på hånden og føles rigtig for jer. 

 

Når I skal til at være mere konkrete, kan I overveje følgende:  

 • Skal ringene være guld eller sølv? 

  • 14 kt guld (hvoraf over halvdelen af legeringen er guld) er den lødighed, der holder sig bedst. Den ændrer ikke farve, og ved eventuel størrelsesændring ud i fremtiden vil dette ikke være hverken synligt eller problematisk. 

  • 9 kt guld (hvoraf kun ca. 1/3 af legeringen er guld) kan i nogle tilfælde - i mere eller mindre grad - ændre farve til mere rødlig. Dette kan f.eks. afhænge af, hvor meget man sveder, og om man tager medicin der gør, at kroppen udskiller affaldsstoffer der angriber metallet. 

  • Hvidguld skal vedligeholdes løbende, da den rhodinerede overflade, der sikrer at hvidguldet holder sin smukke glans, med tiden bliver slidt af. 

  • Mængden af guld er naturligvis den største årsag til prisforskellen på 9 og 14 kt guld.  

 • Skal overfladen være blank, hamret eller børstet? 

 • Hvilken profil (facon) skal ringene have? Skarpe eller afrundede kanter? 

 • Skal der brillant(er) i ringen? Hvis ja, skal det være en eller flere på stribe? Måske formet som et hjerte?  

 • Gravering i ringene er meget individuelt - typisk graveres fornavn og vielsesdato, evt. efterfulgt af et symbol i form af et hjerte eller uendelighedstegn. Det kunne også være en lille privat besked. Kun I ved, hvad der skal stå indeni ringene. 

 

Praktisk 

Vielsesringe er ikke kun et smukt smykke, det er også et smykke, der skal passe ind i jeres liv. Derfor kan det være godt at tænke ringene ind i jeres hverdag.  

Hvis du f.eks. er håndværker, skal du nok ikke vælge den mest spinkle ring. Den skal kunne holde til noget. Sølv, der er et blødt materiale, vil vi eksempelvis ikke anbefale til en håndværker. Hvis man er meget fysisk aktiv, skal man måske ikke vælge en ring fuld af brillanter.  

Tænk på, at en vielsesring, som udgangspunkt er en ring, der altid skal sidde på din finger.  

 

På hvilken hånd skal vielsesringen bæres  

Der er ikke længere nogle regler for, hvilken hånd man bærer vielsesringen på - men ifølge gammel tradition satte man forlovelsesringen på venstre ringfinger og vielsesringen på den højre. Man sagde, at kærlighedens åre går fra hjertet til venstre ringfinger. Højre hånd brugte man til af “aflægge troskabsløftet” i kirken og derfor sad vielsesringen der.  

Vi anbefaler, at du vælger den hånd der føles bedst. 

Er du så heldig at have en forlovelsesring, skal du måske overveje, hvorvidt den skal sidde sammen med vielsesringen eller om de skal sidde på hver sin hånd. Skal de matche?  

 

På ringdesigneren har du mulighed for at designe din ring med netop det materiale og udformning, som du ønsker.  

 

Gå direkte til ringdesigneren